מטבוחה של שמנמנות

לפני הכל – אני שמנמונת ולכן מרשה לעצמי לקרוא למנה כך, אבל הרעיון שעומד מאחורי השם הוא שאני לא מסוגלת להביא את עצמי להשתמש בכוס שמן כשמדובר במטבוחה ופגישה מקרית עם בחורה מקסימה (וטבעונית!) גרם לי לחשוב שהירקות יכולים לעשות את העבודה גם אם הם לא צפים בשמן, למרות שבינינו – נטגן אפילו חסה בשמן והיא תצא מושלם
 
ואחרי שהסרתי את זה מהלב, שתדעו, אמיתי – שהמסעדות הכי טעימות בעולם לדעתי הן המסעדות המזרחיות שמגישות מלא סוגי סלטים קטנים וטובים עם פיתות חמות וכולם יודעים שאני זוללת את הכל, בוכה שאין לי אופי ואז מזמינה תוספות

מטבוחה של שמנמנות

מנות: 3-4 מנות
זמן הכנה: 
:מצרכים

 שמונה שיני שום פרוסות *
 שש כפות שמן קנולה *
 גמבה אחת פרוסה לרצועות דקות *
פלפל אחד חריף פרוס לעיגולים דקים – אם אתם לא אוהבים חריף, זה לא חובה *
ואם כן – שימו שניים  
 עגבניות בשלות מרוסקות - או קצוצות קטן קטן *
 כפית פפריקה מתוקה *
 כפית פפריקה חריפה – אם אתם לא אוהבים חריף, אל תשימו בכלל *
 חצי כפית כמון *
 רבע כפית כורכום *
מלח *

הוראות הכנה
?מה עושים עם כל הטוב הזה
בסיר שטוח על אש נמוכה מחממים את השמן מעט ומוסיפים את פרוסות השום ושני סוגי הפלפלים לצריבה קלה
מוסיפים את התבלינים ונותנים להם "להפתח" בשמן כדקה, עד שיעלה ריח משגע במטבח
מוסיפים את העגבניות המרוסקות ומשאירים את הסיר על אש נמוכה כ - שעתיים
אם חסרים לכם נוזלים (תלוי בסוג העגבניות ובשלותן) – תוסיפו מעט מים

טועמים ומתקנים תיבול

חייבים ליד זה חלה! והיא כבר במתכון אחר
תובנות ומתכונים למטבח ולחיים

Older Post Newer Post