אני אסכם לכם את זה כך: בעוגיות יש הרבה חמאה. נקודה. הפכתי עולמות כדי להוריד כמויות חמאה וקצת פחות סוכר, כדי שלא ארגיש שכל עוגייה שווה לעוד שני קילומטר ריצה ואני הרי חולה על עוגיות ואני אף פעם לא אוכלת רק אחת, כי זה מדבק ואז אוכלים שלוש ואז צריך לרוץ עוד שישה קילומטר ו..הבנתם את הרעיון. במתכון הזה יש כמות מינימלית של חמאה ואף אחד לא יאמין לכם…
אז הנה מתכון טוב לעוגיות עם מעט מאוד חמאה וכמה דגשים:
*המסה חייבת קירור. ניסיתי לאפות גם בלי קירור והתוצאה הרבה יותר טובה אחרי חצי שעה במקרר.
*לא לייבש אותן בתנור. תוציאו אותן כשהן מעט רכות באמצע ומתקשות בצדדים. הן יתייצבו בטמפ' החדר ויהיו רכות ומושלמות
*הוספת שוקולד צ'יפס היא לא חובה, אבל היא מוסיפה מרקם מעולה, אז אל תוותרו…

מצרכים
- מה אנחנו צריכים?
- 200 גרם שוקולד מריר
- 30 גרם חמאה
- 2 ביצים
- 2 כפות חלב
- 50 גרם סוכר לבן
- 50 גרם סוכר דמררה
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כוס קמח
- 1/4 כוס קקאו
- 1/2 כפית אבקת אפייה
- 1/2 כוס שוקולד צ'יפס
הוראות הכנה
מה עושים עם כל הטוב הזה?
- ממיסים את השוקולד והחמאה במיקרוגל ומניחים להתקרר כמה דקות.
- טורפים ביד בקערה ביצים, שני סוגי סוכר, תמצית וניל וחלב שתי דקות
- מוסיפים את השוקולד לקערת הביצים ומערבבים.
- בקערה נוספת מערבבים קמח, קקאו ואבקת אפייה
- מאחדים את הקערות ומוסיפים את השוקולד צ'יפס
- מכסים את הקערה ומעבירים למקרר מינימום חצי שעה (אפשר גם יום שלם)
- מחממים תנור ל 180 מעלות
- עושים כדורים בגודל כדור גולף ואופים כ 20 דקות עד שהן מעט יציבות בצדדים
- מוציאים ומקררים בטמפ' החדר.
