אני עובדת הרבה עם מתכונים שמשתמשים בהם ב "שאריות" של אוכל. גם בתוכנית "מתכונים לחיים" (רשת) – הקדשנו אני וללי פרק שלם לאוכל שנשאר והופכים אותו למנה שונה לחלוטין, אבל אף פעם לא חשבתי על קינוח מתוק משאריות ובטח לא על עוגיות..
אבל, באחד הבקרים של שבת כשחזרתי מריצה וראיתי כמה שקיות קטנות עם שברי אגוזים וחצאי חפיסות שוקולד יש לי (מי אכל לי מהשוקולד?!) – החלטתי לנסות ומה כבר יכול להיות? כולם עוד ישנים ואם תהיה פאדיחה, אף אחד לא יידע. כידוע – מתכונים גדולים מתחילים מפאדיחות קטנות והעוגיות יצאו מטורפות!!!!

מצרכים
- 200 גרם חמאה בטמפ' החדר (ראו הערה בסוף)
- 1/2 כוס סוכר לבן
- 1/2 כוס סוכר דמררה
- 2 ביצים
- 1 כפית תמצית וניל
- 2 כוסות קמח
- 1/2 כוס קוואקר (שיבולת שועל)
- 1 כפית סודה לשתיה
- קורט קינמון/מלח גס – אופציה
- 2 כוסות של "שאריות" – אגוזים מכל הסוגים, צימוקים, חמוציות, שוקולד בכל צבע וסוג – מה שנשאר לכם בבית, העיקר שתקצצו אותו גס.
הוראות הכנה
מה עושים עם כל הטוב הזה?
- בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים שני סוגי סוכר וחמאה כשתי דקות לתערובת הומוגנית על מהירות בינונית-גבוהה.
- מורידים למהירות נמוכה ומוסיפים את הביצים ותמצית הוניל לעוד דקה.
- מפסיקים את העבודה של המיקסר (כדי שלא יעוף לכם הכל) ומוסיפים : קמח, שיבולת שועל, סודה לשתיה, מלח גס, קינמון ונותנים לו לעבוד עוד חצי דקה עד שהכל הופך למסה אחידה.
- מוסיפים את ה"שאריות" שלכם ומאחדים הכל יחד .
- מכניסים את הקערה לחצי שעה במקרר, מוציאים ועושים כדורים יפים בגודל כדורי גולף.
- מחממים תנור ל 170 מעלות.
- אופים כעשרים דקות, עד שרואים שהצדדים מזהיבים. אל תדאגו – הן ימשיכו להתגבש מחוץ לתנור.
- מודים ששאריות זה הדבר הכי טוב בעולם!
*אפרופו חמאה בטמפ' החדר שמצריכה תכנון מוקדם שלפעמים אין לנו.. אני ממיסה אותה במיקרוגל עד שהיא מתרככת מעט ולפני (!!!) שהיא הופכת למצב נוזלי. מבחינתי, זה יופי של "טמפ' החדר"...
